Personal tools
You are here: Home / Dokumentasjon / Ikke alt er en nyhet

Ikke alt er en nyhet

Når du skal lage innhold og velge "legg til innhold" menuen får du en god del valg. Men hva betyr de?

legg til innhold menuenDe viktigste å huske er at når du holder musepekeren over et valg får du en lite popup med en kort beskrivelse. I listen nedenfor forklarer jeg litt mer i detalj hva de forskjellige typer kan brukes til.

hendelse 
En hendelse annonser en begivenhet. Det kan være en båtmesse, et møte, en regatta etc. Når en hendelse er publisert dykker det opp i kalenderen og event listen på forsiden.
 fil
Filer brukes til å laste opp Word, PDF eller Excel dokumenter. Disse kan f.e. linkes til fra (web)sider. Når en leser velger en fil blir den send til leserens PC. Om mann har et passende program kan filen åpnes.
mappe
Mapper brukes for å organisere innhold, akkurat som på PCen din. Mappen kan settes i privat tilstand. Da er innhold bare synlig for de som eier mappen (se grupperom).
bilde
Bilder brukes enten på en (web)side eller de vises i en photoalbum. Bilder (og filer) har ingen tilstander. De bare er der.
lenke
En lenke peker til en (web)side. Den siden kan være en del av NFS sin portal eller ligger utenfor (i.e. http://met.no, som peker til DNMI)
nyhetsartikkel
En nyhetsartikkel er en kort tekst om noe som har allerede skjedd. Når en nyhet er publisert vises den på forsiden. En nyhet kan inkludere en bilde, som vises både i listen på forsiden og i selve nyheten.
side
En (web)side er en vanlig side på portalen. Det du ser på nå er en side. Den kan inneholde både tekst og bilder, og lenker til andre sider.

Jawel, men hva velger jeg?

Om du er i tvil velger du nyhetsartikkel. I tilfelle at du senere finner ut at hendelse eller side er mer passende er det lett å kopiere inhold fra nyheten til en annen type (bruk klipp og lim).





« July 2020 »
July
MoTuWeThFrSaSu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031